EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

Olvasói levél

 KILÁTÁSTALANSÁGBAN KUPARIBAN

 Egy olyan történetet szeretnék leirni, ami Zenta polgárait is érin(he)ti.

 Azt hiszem mindenki nagy vággyal és lelkesedéssel indul el egy nyaralásra, ami egy

életre szóló emlék marad. Ha jól végződik akkor is, meg ha nem, úgy is, mint ahogy az ember eltervezte, akkor meg pláne...

Nos, amiről szeretnék irni  az  az emberek megbizhatósága , mégha hivatlos szerzödés köti is öket! Nyaralásra készültünk Horvátországba, abba az új országba, ahová még gyerekkoromban simán leutazhattunk,- nem határokon át és útlevéllel !

Az utazás ill. az egy főre eső útiköltség 80 Euró volt. Hárman mentünk, szállitónk a zentai Újházi László SPEKI nevű magánvállalkozása volt. Indulás előtt előlegként 70 Eurót adtam át , úgymond foglalóként hármunkra, ami a szerződésbe is bekerült a céges aláirással és pecséttel is ! – E szerződésben az állt, hogy az induláskor az utazás felét kell kifizetni, majd hazautáskor pedig a másik fennmaradt összeget, vagyis a másik 120 Eurót !

De....indulás előtt a nevezett illető elkért még 140 Eurót, és igy a visszaútra maradt csak fejenként 10 Euró !

Igy, gyakorlatilag be is biztositotta magát a zentai SPEKI fuvarozó !

Nyaralássunk 7 napig tartott volna....,amikor is aug. 12-én olyan dolog történt, hogy Újházi László egyszerűen elfelejtett eljönni értünk, a horvátországi Kupariba! Igen ! - Ott maradtunk !

kupari.jpg

Még szólni sem szólt hogy legyünk türelemmel, mert majd holnap vagy bármikor is jön értünk ! Nem tudom a “SPEKI Prevoz Roba i Putnika”- nevű fuvarozó azaz Újházi László, felfogta-e milyen az, ha valakit várnak otthon és nem érkezik meg ???

Egy bocsánat szerintem ebben az estben   nem elég sőtt, még ha azt nézzük, mennyire volt szavahihetö ezek  után ! Másnap azt mondta , ha csúnya szóval szeretném kifejezni akkor -hazudta !- hogy elindult értünk, majd Sabacnál eltromlott a kocsi hűtője, s amint kicserélik indul tovább, majd késöbbi, újbóli, segélykérő hivásunkra  azt igérte, taxit küld értünk..,amiböl persze megint nem lett semmi, mivel már addigra beesteledett. Sokadik hivásunkra már Zentán volt.

kupari1.jpg

Hmmmmm..,egyáltálán volt -e Sabacon?,mert azt hiszem el sem indult értünk. Ott voltunk 3 napig szállás és pénz hiányában!  Mi 12-én haza szerettünk volna jönni ! A háziak igazán megtettek mindent hogy NE kerüljünk az utcára,a fügefa vagy a hid alá, sőt még pénzt is adtak hogy kihúzzuk addig, amig valami módon haza nem jutunk!.....Bele gondolt e ez az Újházi László, hogy ha ezt nem egy 3 fiatalemberrel csinálja meg hanem egy gyerekes családdal.....??? - jó volna ha magába szállna és elgondolkodna azon , hogy a mai világban a munkáját meg kell becsülni az embernek mert az adott szónak, ha nincs is súlya, egy szerződésnek azért kellene , hogy legyen !

kupari2.jpg

Vállalta azt, hogy a váratlanul és önhibánkon kivül felmerült költségeket Ő fedezi, a szállást és a kölcsön kapott pénzt!...Egész idö alatt csupán egyetlen egyszer jelentkezett telefonon, mindig MI hivtuk hogy mi van, merre van . Már saját szervezésű hazautáson is gondolkodtunk, busz, ami kürülményes lett volna Dubrovnikból,vagy hogy valaki eljön értünk !

Elérkezett a 15-e, amikoris 18 óra után megérkezett a többi utassal, akiket velünk együtt vitt le ,csak ők 10 napra mentek és máshová. Szóval MI voltunk a kakukktojás, akikért nem lett volna kifizetődő lejönni időközben !

ac_kupari02.jpg

Amikor véget ért utazásunk, és elköszöntünk tőle, azt igérte, hogy az előállt  költséget másnap délelőtt 11 óra körül fedezi. - Ami persze nem történt meg ! Na és a dátumos szerződés ? Vagy a zentai SPEKI -nél az CSAK EGY DARAB PAPIR?..add a pénzt és fuss (?)… s a többi nem számit alapon !?

Senki kenyerét nem akarom elvenni, de ily módon, ha hatóság lennék, bevonnám a SPEKI prevoz robe I putnika, Senta , Curcijska 23.- Újházi László fuvarozó működési engedélyét ! Talán akkor döbbenne rá, hogyan is kell viselkedni azokkal akikből él !

Remélem , ez a kis történet, okulás minden olyan ember számára, aki a zentai SPEKI-vel szeretne utazni, hogy jól gondolja meg, mert itt az adott szó- e szerint- nem jelent semmit !

kupari3.jpg

                                                                                                                Kávai TiborWeblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 80
Heti: 123
Havi: 1 013
Össz.: 484 545

Látogatottság növelés
Oldal: Kilátástalanságban Kupariban(olvasói levél)
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »