MEGHIVÓ PASKÓ CSABA SZABADKAI PAP-ZENEMŰVÉSZ KÖNYVBEMUTATÓJÁRA
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait Paskó Csaba: Otac Pasko u kuhinji cimű szakácskönyvének meglepetésekkel tarkitott ünnepélyes bemutatójára 2010. április 27-én, kedden 18 órai kezdettel Zentán, a Városi Hangversenyterembe.
Az est vendégei, nem szokványos körülményei a meglepetés része.
Ez a szakácskönyv nem csak szakácskönyv, ahogy a szerzője sem szakács, hanem tiszteletes, kiemelkedő zeneművész, tanár, tankönyvszerző, társadalmi és egyházi szervezetek támogatója-vezetője, ifjú ember, szabadkai, középeurópai vagyis igazi csudabogár.
A könyv is sokoldalú: a bizonyitottan használható receptek mellé(régi római, magyar, olasz, osztrák...) könnyed körités az étkezési kultúra történelme és a vendégvárási szokások esztétikus tálalási ötletekkel fűszerezve. A desszert a részletes fűszer-és borismertető a régmúlttól napjainkig.
Hogy a tisztelendő úr miért ir szakácskönyvet? Egyszerű: öt éves korában a „ mi leszel, ha nagy leszel" kérdésre már azt válaszolta: pap vagy szakács.
Igen, de mégis, mire fel a mai nehéz, válságos időkben, pont szakácskönyvet...?
Talán a bemutatkozás megnyugtató és szórakoztató válasz lehet ezekre és más kérdésekre is.
Az estet követően a könyv kedvezményesen megvásárolható.
Az est moderátora: Urbán Gábor újságiró, az EUGEN lap tulajdonosa, főszerkesztője
--------------------------------------------------------------------------------------------
POZIV NA PRIKAZ KNJIGA-KUVARA OCA PAŠKO ČABA IZ SUBOTICE
Sa izuzetnim zadovoljstvom pozivamo Vas na prikazivanje knjiga-kuvara oca Čaba Paško sa nazivom: Otac Paško u kuhinji 27.aprila 2010.godine u gradsku Koncertnu Salu sa početkom 18.časova u senti.
Ova knjiga je kuvar, a nije samo to, jer ni autor nije kuvar, već je sveštenik, vrsni muzičar, umetnik, autor udžbenika, profesor, vođa ili potpora mnogim društvenim organizacijama, Subotičanin, mlad, srednjoevropljanin.
I knjiga je svestrana ne samo autor. U njoj je kultura, umetnost, znanje lepote i harmonije ukusa u srednjoevropskim trpezama a i šire od pojavljivanja pribora za jelo u istorijskim vremenima, do upoznavanja mirisavih začina, predstavljanja vina sa veliko "V", preko postavljanja stola za goste, i "lepo" ponašanje za stolom kako danas tako i u davnoj prošlosti.
A recepti? Rimski, mađarski, srpski, italijanski, austrijski - svetski.
Kako sveštenik, a piše kuvar? Ovaj mladi čovek kad je bio dečak, pa su ga pitali, šta će biti kad odraste, odgovorio bi: "pop ili kuvar".
A šta će nam sve to, kad su teška, nikakva, krizna vremena? E pa upravo zbog toga bismo hteli pokazati uživo i knjigu i autora . Vredi.
Moderator prikaza: Gabor Urban novinar, glavni I odgovorni urednik lista EUGEN