EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

A Magyar Összefogás elsöprő diadala

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az új összetételű Magyar Nemzeti Tanács elnökeként mutatta be tegnap este Szabadkán ifj. dr. Korhecz Tamást


A nem hivatalos késő esti adatok szerint a vasárnapi nemzetitanács-választásokon a kisebbségi névjegyzékre feliratkozott és ezáltal szavazásra jogosult polgároknak valamivel több mint a fele vett részt.

A magyar kisebbség esetében az adatok 37,92 százalékának feldolgozása alapján a Magyar Összefogás lista a szavazatok 76,84 százalékát szerezte meg, a Vajdasági Magyarként Európába – dr. Csengeri Attila lista 13,76, a Magyar Liga – Murényi Tibor lista 3,30, a Kézfogás a magyarságért – Polgári Mozgalom – Bunyik Zoltán és Rácz Szabó László lista 3,23, a Magyar Remény Mozgalom – László Bálint lista pedig 2,86 százalékot kapott.

Tegnap a késő esti órákban Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Szabadkán a Magyar Házban bejelentette, hogy az ifj. dr. Korhecz Tamás vezette Magyar Összefogás lista a választópolgárok szavazatának 75 százalékával elsöprő győzelmet aratott a magyar nemzetitanács-választásokon. Pásztor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a lista és annak programjának összeállításában, valamint mindenkinek, aki tudásával és tapasztalatával bármilyen módon támogatta a listát.

Ezzel az eredménnyel a vajdasági magyarság egyértelmű jelét adta annak, hogy a lista programja találkozik a közösség elvárásaival és óhajával – hangsúlyozta Pásztor, majd közölte, hogy az új összetételű MNT június végéig biztosan összeáll, a folytatásban pedig az új MNT elnökeként mutatta be dr. Korhecz Tamást, aki szerint a tegnapi napot egy hatalmas és megismételhetetlen érettségi vizsgaként kell megélni, amelyen a vajdasági magyar közösség kitűnőre vizsgázott.

A VMSZ meghallgatta a közösség kérését. A vajdasági magyarság évtizedes óhaja volt az összefogás, évtizedek óta kérte, hogy a nemzeti érdekek kerüljenek a pártérdekek elé. A VMSZ, átlépve saját árnyékát, képes volt erre, és ezt értékelték a választópolgárok. Szeretném megköszönni a magyar közösség minden egyes tagjának azt a komolyságot, érettséget és tájékozottságot, amelyet a választások alkalmával bizonyítottak – emelte ki dr. Korhecz.


(Magyar Szó- P.E., 2010. június 6.)


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 80
Heti: 147
Havi: 1 037
Össz.: 484 569

Látogatottság növelés
Oldal: A Magyar Összefogás elsöprő diadala
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »