EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

Moj Grad/Az én városom


Urbán Gábor

Szándékos rongálások , újitások, támogatások


Az utóbbi időben megszaporodtak a vandál cselekedetek, szándékos rongálások Zenta város területén. Még ha a súlyos gazdasági vagy szociális helyzetre való tekintettel lennénk, akkor -talán?-érthető is lenne, hogy az egzisztenciális létra legalsó fokára lecsúszott személyek, ha nem is szép cselekedeteiről adnak hangot, de legalább a tűzrevalót biztositanák az ellopott faanyagokkal. E helyett a zentai Népkertben vandálok megrongálták szinte az összes padot elfűrészelve a faanyagát, de ugyanakkor a városban az útjelző táblák is károsodtak. Ezek az önkormányzatnak súlyos anyagi kiadásokat jelentenek, mely a tisztelt polgárok pénze, adója. Szerintünk szándékos provokációról van szó. -jelentette ki Širková Anikó polgármester és Rácz Szabó László a képviselő testület elnöke. Ez úton felkérjük a tisztelt szülőket, hogy jobban figyeljenek oda gyerekeikre illetve a fiatalokat, hogy ezek a cselekedetek nem vezetnek semmire. Az erőfitogtatás helyett inkább a konditermekben vagy valami sportot űzve vezessék le a felesleges energiájukat.

Az ifjúsági játékok kérdéskörében, pletyka és bizonytalanság kering. Hogy miért_? Még az elején, évekkel ez előtt az Ifjúsági Játékok valóban az ifjúságról szóltak, az önfeledt szórakozásról, -jelentette ki, Rácz Szabó László, -a társasjátékok, a különböző témákról szóló csoportos beszélgetések, a tolerancia és multikulturalizmus sokszinűsége, viszont most egyre-másra csak a koncertek,a duhajkodás, magamutogatás, kivagyiság, alkoholizálás, meg a hangos zenebona, stb. volt jelen, melyet a polgárok hallgatólagosan tűrtek eddig.

Jelen pillanatban az Ifjúsági Játékok szervezői nem keresték még fel az újonnan alapitott önkormányzat embereit. A jó szándék természetesen megvan hozzá, hogy tovább vigyük a Játékok szellemiségét és ismertségét úgy a városban, mint határokon belül és kivül, nemzetközi szinten, ehhez azonban kellene némi szorosabb együttműködés a szervezőkkel. Mi mindenre nyitottak vagyunk, de a hozzáálláson azért jó volna változtani.

Újitás. Jövőre immáron századik évet jubilál a külvárosban lévő Thurzó Lajos Általános Iskola, mely mindig csak a szegény meg félretett, elfeledett jelzőt kaphatta eddig az emberektől a többi iskolával szemben. Most azonban hála az önkormányzatnak valamint a Török Nagykövetségnek, a már megújult tornaterem mellett, épületbővitésre is sor fog kerülni csakúgy mint a teljes külső, belső festésre, felújitásra, szépitésre. Valljuk be őszintén, rá is fér. Igy mindjárt jobb érzéssel fognak a gyerekek is suliba menni és a szülők is biztonságban tudhatják gyereküket, ha tudják, nem kell félniük attól, hogy a tornaterem életveszélyes állapotban van vagy nem esik a gyerek fejére mondjuk egy cserép .

A polgármester asszony belgrádban fontos lépéseket tesz most ennek érdekében, a török nagykövetség pedig lelkesen támogatja az elképzelést.

sirkova_ani.jpg

Nem utolsó sorban meg kell emliteni a hamarosan induló közmunkákat, ahol több zentai szociális és munkanélküli fiatal ily módon pár hónapig munkához jut a közeljövőben. Ugyan akkor a Községi Ösztöndijtanács a beigért 30 helyett 15 tehetséges fiatalt részesit támogatásban. Az ösztöndij összege 6000 dinár, melyet tiz hónapig folyósitanak ki a kedvezményezettnek függetlenül attól, hogy hiányszakmát tanulnak a fiatalok vagy sem. Polgármester ilyen irányú kérdésben elmondta azt, hogy a 15 kedvezményezett személy a pályázatban kért feltételeknek mindenben eleget tett, igy alakult ki a meglévő létszám.

Sok sikert kivánunk fiataljaink tanulmányi előmenetelében !Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 80
Heti: 161
Havi: 1 051
Össz.: 484 583

Látogatottság növelés
Oldal: Szándékos rongálások , újitások, támogatások
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »