EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

Moj grad/ Az én városom


Urbán Gábor:

Éld az életed !


Alakuló közgyűlésre hivott kedves barátom, Dr Magyar Lóránt.

lori1.jpg

Ő az a személy, akinek előadását oly sokan látogatják. Hogy miért? Mert sugárzik belőle a szeretet, megértés, jóság és talán az életbe vetett hit.

Hit..sokat lehetne ezt is boncolgatni, mint az emberi testet, hogy mi is az a hit (?). Van, aki az egyház tanitásaiban találja meg a hitét , van, aki meg a különböző politikai pártokban.

lori5.jpg

lori4.jpg

Lóránt és az ő kis csapata, talán az egyetlen olyan „sziget", mely a több millió köbméter sós tenger közepén talajt próbál verni magának, ott, azon a helyen, ahol azt oly sokszor megpróbálták,-eddig még sikertelenül.

lori6.jpg

lori8.jpg

„ Feleségemmel idejövet azon tűnődtünk, hogy mibe keveredtünk. Irányvonalaink már vannak. Az Éld az életed-alakuló közgyűlésén vagyunk, ami azt jelenti, hogy szeretnénk létrehozni egy olyan közösséget, amelynek céljai, szándékai arról szólnak, hogy az életünk élhetőbb legyen, hogy tudjunk jobban élni. Annyit gondolkodtam sokat és sokszor, hogy annyi mindent tanulunk az iskolában , információt sajátitunk el, és oly keveset tanulunk arról, hogyan kell élni. Ezért aztán sok a boldogtalan ember, sok a vállás, sok a keserűség, sok azon sors, amely elégedetlen saját életével, felületes kapcsolatok, felületes egészség és egyáltalán a közérzet, hogy hogyan érzem magam a bőrömben. Kevés az a tartalmas élet amely értelmet adna a létezésünknek. „

lori13.jpg

„A legvégén nem az fog számitani, hogy hány év volt életedben, hanem, hogy mennyi élet volt az éveidben"

lori12.jpg

„ Ez az idézet, amit választottunk Abraham Lincoln-tól egyben a vezérszolgenünk. Az a fontos szándék vezérel bennünket , hogy több életet vigyünk az éveinkbe. Mert hogy ha már élünk, akkor éljük azt meg a maga teljességében. Egy megvalósult életet képességünk szerint, megvalósulás a hivatásunkban, kapcsolatainkban, törekvéseinkben legyen egy tartalmas és értékes életünk. Ebben szeretnénk segiteni, ez a motivációnk . Az alapeszme éppen ez,hogy éld az életed és ne csak túléld és vegetálj, ne csak tengődj hanem töltsd meg tartalommal , értékkel, elevenséggel, élettel, céllal és ebben a gazdagságban nem csak magad éld meg, hanem segits hozzá másokat is.

lori14.jpg

Jogosan megkérdezte egyik úriember..miért kell ehhez egyesület?

Én azt válaszoltam neki, hogy amit közösen tudunk, azt nem tudjuk egyedül megtenni. Együtt sokkal többet tudunk tenni. A közösség ereje az nem mérhető az egyénhez .

lori16.jpg

lori17.jpg

Szeretnék köszönetet mondani csapattársaimnak, a Szivárvány- személyiségfejlesztő csoportnak , akik nélkül ez nem valósulhatna meg. Akik mindenben támogatják ezt a mozgalmat , ezt a missziót mert ez végülis egy küldetés, amelybe beáltunk és hivunk mindenkit, hogy hivjatok másokat is, hogy álljanak be, hogy szebb és értékesebb, gazdagabb legyen az a világ az a társadalom  körülöttünk, amelyben egyre nagyobb a feszültség , sötétség, konfliktus, a szeretetlenség , magány , céltalanság , értelmetlenség érzés. Célunk az, hogy ezt enyhitsük . Lehet élni teljesebb életet, jobbá tenni a társadalmat. Mi ebben hiszünk. Abban a reményben, hogy ez a gondolat magával ragad másokat is . Azt szoktam mondani, hogy „egy fecske nem csinál nyarat „. Ha többen vgayunk fecskék, akkor lesz hatása-lesz nyár! Hiszünk abban, hogy a felhők eloszolhatnak és kibújhat a Nap, hogy részünk lehet egy napfényes életben. Nem feltétlenül vagyunk itéltetve és kárhoztatva arra , hogy árnyékként vonuljunk végig az életünkön hanem igenis, lehetünk jellemes, értékes, kibontakozott és a társadalmat jobbá tevő emberek.

Köszönetet mondok a zentai Önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a disztermet, ezzel ők is mellénk álltak .

lori19.jpg


Ez egy baráti társaság, egy olyan közösség , amelyben nemigazán lényeges, hogy mennyire vagy művelt, tanult vagy milyen társadalmi státuszod van, hanem a lelkesedés és az a cél , hogy tegyük jobbá az életünket, a másikét is. A közvetlenség  is az, ami a kapcsolatok közelebbi és nagyon minőségi megélését célozza, ami az egyik legfontosabb célkitűzésünk.

lori21.jpg

Saját megtapasztalásaim szerint , világ életemben egy kereső ember voltam, aki, amellett, hogy tanultam a matematikát , fizikát meg a történelmet, meg a zenét, foglalkoztatott az, mi a mélyebb tartalma az életemnek és mindannak, ami létezik. Felfedeztem azt, hogy sok, mély megsebzettségem van, hogy nem tudok kommunikálni, hogy nemigazán tudom, hogy kell szeretni, mert erre nem tanitottak sehol. Elkezdtem utánajárni, kutakodni, gyógyulni, tanulni és egyre közelebb kerülni önmagamhoz. Ahhoz a csodához, ami a szivem és lelkem mélyén volt, közelebb kerülni azokhoz az értékekhez, amelyek mellett könnyen elmentem. Pl. felfedezni a másik ember különlegességét, felfedezni a természetet, felfedezni a pillanat örömét, az érzelmek gazdagságát, a lélek higiéniáját, a lélek egészségének fontosságát. Eredeti végzettségem szerint orvos vagyok. A testről mindent tanultam, amit tanulni lehetett , boncoltam, ismerem az emberi testet kivülről, belülről, de nem elégitett ki sohasem ez a biológiai megismerés. A belső, lényegi ember megismerése foglalkoztatott, és ilyen irányban indultam el, tanultam teológiát , mentálhigiéniát . Noha én már ezt mind tudom, de meg szerettem volna osztani mással is. Elkezdtem előadásokat tartani-először itt, Zentán. Mostmár Kanizsán, Topolyán, Szabadkán, Törökfaluban, Feketicsen, és ettől a hónaptól kezdve Becsén is. Azt vettem észre, hogy az emberek nyilnak, érdeklődnek saját maguk és az értelmes, értékes élet iránt, keresik a boldogságot, teljességet, a megvalósult életet. Létrejöttek csoportok. Az első csoportom, amely már három éve fennál, az a zentai. Meg kell tapasztalnunk a valahová tartozást, fejlődést, az önmagunkra találást, hogy ez egy olyan élmény, amit meg kell osztani. Hirdetni azt, hogy lehet és érdemes fejlődni , törekedni, meg úton lenni. Ne higyjük, hogy ahol most állunk, az a végpont, hanem mindig lehet tovább menni és érdemes mert a fejlődés egy kaland, ami gazdagabbá teszi az életünket. Ilyen tekervényes utakon jutottunk el odáig,hogy legyen ebből egy szervezet. Elérhetősvé tenni bárki számára, aki keresi, aki vágyik egy teljesebb, gazdagabb, szebb életre. Várunk olyanokat is, akiknek van valami új ötlete ezzel kapcsolatban.

lori23.jpg

Az egyesületnek három önálló, de jelentős átfedésekkel megvalósuló profilja van:


  1. „ÉBREDÉS"-program, mely általános ismeretterjesztés-felvilágositás az egészség, lelki egészség, önfejlesztés és életvezetés témáiban.
  2. „MEGHALLGATLAK"-program, szervezett és szakmailag támogatott segitő beszélgetés azokkal, akiknek élethelyzeti, vagy életvezetési nehézségeik vannak
  3. „EGYÜTT-EGYMÁSÉRT"-program, önsegitő és egyébb közösségépitő csoportok iniciálása, szervezése, moderálása és mentálhigiénés támogatása.


„ Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben." (közmondás)

lori4.jpg

Ez úton felhivnánk olvasóink figyelmét, hogy akinek felkeltették e mondatok, gondolatok érdeklődését, hivják Dr.Magyar Lórántot, az Éld az Életed Egyesület elnökét ill. Hubert Évát az Egyesület főtitkárát további felvilágositás reményében.

Dr.Magyar Lóránt: 064-30-512-64, 024-813-903

Hubert Éva: 063-86-34-802, 024-827-605

lori25.jpg

lori24.jpg


„ Az Élet egyetlen esély- vedd komolyan  !

 az Élet szépség-csodáld !

az Élet boldogság-izleld!

 az Élet álom-tedd valósággá!

 az Élet kihivás-fogadd el !

az Élet kötelesség, -teljesitsd!

az Élet játék-játszd!

az Élet érték-vigyázz rá!

 az Élet vagyon-használd fel!

az Élet szeretet-add át magad, fejtsd meg, teljesitsd!

az Élet szomorúság-győzd le, énekeld!

 az Élet kaland -vállald, érdemeld ki!

az Élet-ÉLET! ÉLJED!Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 80
Heti: 105
Havi: 995
Össz.: 484 527

Látogatottság növelés
Oldal: ÉLD AZ ÉLETED!
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »