EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

Moj grad/Az én városom

Urbán Gábor:


Megtaláltuk a kiskaput !

Csak egy tollvonás-semmi több

Képviselő Testületi elnökök találkozója Zentán


Zenta község életében hamarosan megint történni fog egy nagy durranás, mégpedig a követhetetlen törvénymódositások és ennek átláthatatlanságának köszönve,-reméljük mihamarabb pozitiv értelemben, a közlekedésben járatos rendszámtáblákra vonatkozó törvény tudatában.

 Rácz Szabó László, a zentai KKT elnöke találkozott az adai KKT elnökével, Csonka Áronnal és helyettesével, Sass Tamással.

(A találkozóra meg volt még hiva a kanizsaiak részéről is a képviselő, de elfoglaltsága miatt nem vehetett részt.)

roszicsonka_aron_sass_tamas.jpg

A találkozó aprópója az volt, hogy bizonyos mozgásokat és lehetőségeket fedeztek fel abban, hogy Zenta és Ada is, az autókra szerelendő rendszámtáblák esetében is , saját jelzést kapjon.

„ Az illetékes szervekhez akarunk fordulni közösen Ada és Zenta képviselő testülete, testületi határozat keretein belül és azt kérjük, hogy ennek a két községnek, összevontan adjanak saját regisztrációs táblás jelzést". -mondta Rácz Szabó, majd folytatta tovább:

„ Amire gondolunk, az a két betű a rendszámtáblákon. Nincs rendjén, nem akarunk beletörődni abba, hogy kikindai felségjelzéssel furikázzanak adaiak és zentaiak. Ez lelki, belső kérdés, amit szeretnénk megoldani. Úgy érezzük, vagyunk mi is olyan megbecsülendő, jó polgárai ennek az országnak, hogy nekünk is járjon legalább ennyi elismerés. Ez csak egy tollvonás-semmi több! Kérjük, és ha kell, követeljük, mindenféleképpen próbáljuk közösen elérni azt, hogy legyen egy saját jelzésünk a rendszámtáblánkon, hogy megtudjuk magunkat-ha úgy tetszik-különböztetni, egy kis büszkeséget szerezhessünk ezzel, kielégithessük az igényeinket -bár ez a legkevésbé fontos.  

Abban is gondolkodunk, felvetődött már hónapokkal ez előtt az a probléma, és a belügyi munkások közül szivárgott ki az egyik lakosági fórumon Keviben, hogy újra kell regisztráltatni a mezőgazdasági munkagépeket és hogy ez komoly anyagi megterhelést fog jelenteni a füldművesek számára. De megpróbáljuk ezt is megoldani , hogy mindenkinek jó legyen."

Csonka Áron - az adai képviselő testület elnöke elmondásában, elhangzott a következő: „ minden olyan törvényes lehetőséget kiaknázunk igy, közösen, ezzel is serkentve a községek közötti együttműködést, amit úgy gondolom, hogy az elkövetkező periódusban megpróbálunk tovább mélyiteni, ugyanis a környező községeknek már van némi tapasztalatuk a rendszámtáblákkal  kapcsolatosan(is), tehát Bács-Topolyának, Becsének, Kanizsának van már rá lehetősége, hogy saját rendszámtáblájukkal mozogjon. Ezeket a tapasztalatokat szerettük volna ma átvenni tőlük, és közösen, úgymond kérvényezni képviselő testületi döntés alapján az illetékes szerveket, hogy igenis biztositsák számunkra is, hogy saját jelzésünk legyen autóinkon. Azért is fontos ez, mert mindig olyan érzésünk van, hogy mi, itt, a Tisza mentén évek óta, kimaradunk mindenből, különösen Ada és Zenta, és szeretnék ezeket a mozzanatokat, amelyek az országban történnek, valahogy elémenni és a mindenkori szerb parlamenti honatyáknak és a kormánynak egy ilyen javaslatot beadni, tegyék számunkra lehetővé, hogy mi is saját rendszámtáblánkkal rendelkezzünk és ezzel saját kis lelki békénket, önérzetünket megleljük.

Ez egy egyesitett szöveg lesz, melyet majd elfogad a zentai és adai képviselő testület és meg fogjuk kérni a tartományi községközi együttműködéssel megbizott titkárságot, hogy segitsen nekünk ebben a közvetitésben, próbáljon számunkra lehetőséget adni, hogy a felsőbb szerveknél járjon el abban, hogy ezt az igényt be is váltsuk.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 80
Heti: 110
Havi: 1 000
Össz.: 484 532

Látogatottság növelés
Oldal: Megtaláltuk a kiskaput !-Képviselő Testületi elnökök találkozója Zentán
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »