EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

Moj grad/Az én városom

Urbán Gábor

Szépitkezés és könyörület


A legutóbb megtartott zentai sajtótájékoztatón ismét a szépitkezésé volt a főszerep.

Ademi Nataša a községi tanács környezetvédelemmel és mezőgazdasággal megbízott tagja sajtónyilatkozatában elmondta azt a tényt, hogy a Tisza-parti sétányon, a napokban pár gesztenyefát kivágnak. Ezt azért is kell megtenni, mert a fák elöregedtek, megbetegedtek, ugyan akkor az illetékesek szivesen segitenek pár, létminimum alatt élő rászorulónak a téli tüzelő biztositásával ezekből közösen a szociális védelmi központtal.

dedamraz11.jpg

Helyükre biztositanak utódokat. Ugyanigy a Jovan Đorđević utcában, a Mercator-Roda bevásárlóközpont építésekor kivágták a fákat, igy, azok helyére is, újakat, mintegy 25 darab gyertyánfát ültetnek.

Szó volt továbbá a pár héttel ez előtti városi rongálásokról, amikoris a padok fa-részét fűrészelték el, galád módon megcsúfitották a város kultúrkinézetét valamint közlekedési jeleket rongáltak.

A városi büdzsé terhére a közvagyon pótlására mintegy 774.000,00 dinárt választottak ki.

Mindezek a vandál cselekedetek mellett, lassan de biztosan fogyatkozik a Népkert faállománya is. Ez annak következménye, hogy rendszeresen lopnak a rászorulók pótolva vagy éppen ezzel biztositva a téli tüzelőt. Ez végett is éjjel-nappali járőrszolgálatot vezettek be.

dedamraz11.jpg

A Tisztább Zentáért elnevezésű program keretében 38 szakképzetlen személy részére fognak hamarosan munkát biztositani mintegy 6,5 millió dinárból, melyre jelen pillanatban pályáznak-mondta Širková Anikó polgármester asszony, ezzel is próbálva segitve legalább pár hónapig pár rászorulónak.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 80
Heti: 124
Havi: 1 014
Össz.: 484 546

Látogatottság növelés
Oldal: Szépitkezés és könyörület
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »