EUGEN

A TISZAMENTE KULTÚRÁLIS, KÖZÉRDEKŰ MONITORA - Kulturni, javni monitor Potiskog regiona

Moj grad/ Az én városom


Próbálunk helyesen cselekedni és gőzerővel dolgozunk

 

A polgárok minden nap reggel 7-től fél nyolcig kereshetik fel a polgármester-asszonyt kabinetjében,  valamint a képviselő testület elnökét előre megbeszélt időpontban !

 

Kifizetetlen számlák, zugszerződések, elvarratlan szálak, túlfizetések, felülbirálások, túlkapások és személyeskedések...

Többek között ezek jellemezték az elmúlt városvezetést, amit az új választmány próbál mihamarabb orvosolni.

 Na, de kezdjük mindjárt az elején...

A február 17-i hatalomváltás után , átadásra kerültek az iratok a régi-új tisztségviselők között, és Jankovics Roland, községi titkár lemondásának elfogadása. E poziciót a törvény, és a hatalmi párt által meghatározott személy fogja majd betölteni, újságban meghirdetett pályáztatás útján jóváhagyva kinevezését, aki betartja majd a törvényes előirásokat és végrehajtja a tisztségéből álló feladatokat .

 Újságirói kérdésre, miszerint megüresedett a sportminiszteri poszt, lesz-e kinevezés e téren? Širková Anikó polgármester-asszony válaszában elhangzott az a tény, hogy utólag csatlakozott a vezető koalicióhoz a G17+ . E szervezet fogja adni az eddig is  községi tanács tagjaként ismert, Kosiczky András személyében az új sport, ifjúság, civil szervezetek, helyi közösségek elnevezésű tárcaminiszteri posztot , -jelentette ki polgármester-asszony.

 img_1295.jpg

Örülök, hogy a sajtó ilyen nagy létszámban megjelent, amire már nagyon-nagyon rég volt példa, de ez csak növeli az örömünket, jelentette ki Rácz Szabó László a Községi Képviselő testület új elnöke. -A zentai Önkormányzat új fölállása azonnal elkezdett dolgozni, nem tapogatózunk, nem húzzuk az időt, kérdezünk-mert muszáj, azonnal ráálltunk arra, hogy begyűjtsük az alapvető információkat, melyekre szükségünk van ahhoz, hogy vezessük Zentát, ötleteink, elképzeléseink, programjaink benne vannak a zsebünkben. Le kell ülnünk, átnéznünk a költségvetést, hogyan áll egyáltalán a község, és ez nem egyszerű dolog. Nagyon sok ún. aknát kell kerülgetnünk, ezek különböző számlakifizetésekben nyilvánultak meg, dolgok, melyek el lettek kezdve és mi nem tudjuk befejezni, egyszerűen azért mert nincs róluk információnk, zárolva voltak eddig. Per pillanat, amikről tudunk az a dolgok 10%-a, a többiről viszont nincsenek információink.

img_2620.jpg

Az önkormányzati vezetésnek alapelveket fektettünk le. Ez pedig az, hogy nem a város van értünk hanem mi a városért. Akik nekünk fizetnek, azokat kell kiszolgálnunk, megelégedettségüket elérnünk.

A dolgozóink munkaidejét megváltoztattuk, ami reggel 7 órától délután 3-ig lesz, igy mindenki el tudja intézni a dolgát. Nem alakitunk ki új irodákat, sem nem veszünk fel új dolgozókat. Ami a koaliciós partneri viszonyokat illeti, a Demokrata párt inkább a gazdasággal kapcsolatos dolgokat oldja majd meg, mi viszonyt a kisebbségi autonómia, kultúra, oktatási oldalt.

 img_2620.jpg

Az új városvezetés újból szorgalmazni fogja a rendőrök magyar nyelv tudásának csiszolását. Ezt a város rendőrkapitánya is szorgalmazta. Sokan vannak a városban, akik nem beszélnek szerbül, viszont a rendőrök szolgálatot teljesitenek ami közben legalább a minimális magyar nyelvtudással felvértezve tudnak majd komunikálni a polgárokkal. A kétnyelvűség érvényes az önkormányzat dolgozóira is. Ha már csinálunk egy tanfolyamot, pénzt költünk rá, szakmai sikereket várunk el.-jelentette ki Rácz Szabó László.

 Tudjuk, mi a kötelességünk ! Szükségünk van időre, hogy eredményeket tudjunk felmutatni. Legnagyobb gondunk a pénz és az információ hiány, amivel szembe kellett, hogy nézzünk. Ezek Csizik Károly alpolgármester részéről hangoztak el.

 rotation_of_img_2611.jpg

Az elmúlt hetek eseményeiről, valamint egy időköztes tanácsülésen elhangzottak szerint, Širková Anikó polgármester-asszony nyilatkozatában, a legfontosabb feladatnak szánja, a közigazgatás rendbehozatalát. Az Önkormányzati Minisztérium eljárást inditott a zentai önkormányzat ellen, a törvénytelen állapotok miatt, mivel a közigazgatás szervezéséről szóló rendelet és a munkahelyi besorolásokról szóló szabályzat nincs összhangban. Ezt már részeiben orvosoltuk, de a közigazgatás új vezetője fogja véglegesiteni ezeket a dokumentumokat. Feladata lesz továbbá a közigazgatás rendbehozatala, hatékonyabbá tétele.

 Beindult továbbá a kaszárnya ügye is. Napokban látogatást tesz városunkban egy alezredes, kinek kezében ott van ennek tárgya.

Dragan Šutanovac honvédelmi minisztert felkeresve, egyben felhivta figyelmünket két dologra:

 rotation_of_img_2611.jpg

Az épület mellett (mely műemlékvédelem alatt ál),17 hektár terület van tulajdonban, melynél 14 hektár mint állami (és katonai) tulajdonban marad, csupán a maradék 3-mal tudunk szabadon rendelkezni. A többit viszont pályáztatások útján, kiadhatóvá fogjuk tenni. Várjuk a jó ötleteket, elképzeléseket! Érdeklődők, komoly befektetők már most vannak-bizakodóan tekintünk előre a jövőt illetően. Ezek a befektetések minden tekintetben gyümölcsözőek lesznek a város és polgárainak életében, már csak abból a tekintetből is, hogy új munkahelyek létesülnek.

 - Šutanovac a professzionális katonaság felállitását végre szeretné hajtani 2012-ig.

A katonai iskolákat népszerűsitené a fiatalok körében. Ezért az önkormányzatokkal, igy a zentaival is, szoros együttműködést akar kialakitani. A tavasz folyamán a minisztérium és az önkormányzat együttműködésében szeretnénk megszervezni a középiskolásoknak egy látogatást a katonai akadémián. Tudnunk kell azt, hogy a katonatiszti állás, egy biztos állást jelent, biztos fizetést, nemkülönben ingyenes oktatást. A hadügyminiszter különösen szeretné, ha ezt a hivatást népszerűsitenénk a nemzeti kisebbségek soraiban. –áll polgármester-asszony nyilatkozatában.

 img_2620.jpg

-Az új önkormányzat egy új koncepció alapján működik. Ezt úgy lehetne jellemezni, hogy csapatmunkáról van szó. Megegyeztünk, mindenki betartja az adott szavát. Itt nincsenek azok a széthúzó erők, melyek a saját egyéni érdekeket figyelik. Összetartunk jóban-rosszban !

 -Türelemre kérjük a lakosságot, jelentette ki továbbá Rácz Szabó László, abban, hogy a mérhetetlen sok kátyúkat az utakon, csak a jobb idő beáltával tudják megcsinálni. Az önkormányzati racionalizáció(mely elvek és nem pártalap) mellett legfontosabb dolog a költségek csökkentése lesz, pl. a telefon terén. Olyan csomagokat fogunk vásárolni, ahol egymás között ingyenesen tudunk beszélgetni, igy felére lecsökken az eddigi kiadás, ugyan akkor hatékonyabban fogjuk tudni végezni a munkánkat is.

Olyan problémákat is felfedeztünk, hogy az osztályvezető kiszolgáltatott helyzetbe került a munkásával szemben, mivel a munkás valamelyik párt tagja és annak felsőbb vezetése őt valamilyen hatalomba helyezte a főnöke fölé. Ezek hamarosan meg fognak szünni. A hierarchikus piramist nagyon sürgősen fel kell állitanunk, mert most még egy levél, kérelem is kérdéses hogyan jut el a cimzetthez. Az emberek közötti viszonyt helyre kell raknunk, szeretnénk ha rájönnének  arra,hogy a munkahely az nem piac, nem pletya helye,-itt dolgozni kell. Amikor 2000. után itt hagytam a végrehajtó bizottsági posztot, még ez mind rendben volt. Tudtuk ki kinek a főnöke beosztottja, hogyan áll a könyvelés, stb.

Újra kell irnunk a protokoll szabályzatokat, hogyan működik az egész rendszer. Csapatok dolgoznak rajta, szinte minden délután, sőt este nyolcig borzasztó nagy erőfeszitések árán tudják csak megcsinálni mindezt erre rátermett embereink.

 rotation_of_img_2611.jpg

A diszterem használatára vonatkozólag is lesznek újitások. Eddig meghatározott tizezer dinár volt előlátva a bérlés terén. Amikor arról beszélünk, hogy esküvő, gyermekáldás, talán inkább nekünk kellene fizetni az ifjú párnak, hogy megtisztelik a termet, de biztos, hogy találni fogunk megfelelő méltányos összeget erre is. Az esküvőkre vonatkozólag szintén lesznek újitások, szebbek, érdekesebbek, meghatóbbak lesznek, egyszóval ünnepélyesebb protokollt fogunk szerkeszteni. Azok, akik viszont kommerciális célzattal szeretnék a termet használni, természetesen megfizettetjük.

 img_2620.jpg

- Az új választmány a képviselő testület működésében is újitásokat fog bevezetni. Az újságirók és az érdeklődők részére, üléstémáról szóló előzetes anyagot (épp a racionalizálást figyelembe véve) immáron nem papiron fogják megkapni , hanem elektronikus formában, villámpostán, előzetes feliratkozás alapján.

-Ugyan akkor a képviselők ülésrendjére vonatkozólag, európai normák szerint, nevükkel fémjelezve lesznek az ülőhelyek.

-Az ülésvezető ezentúl nem szóban fogja figyelmeztetni a felszóllalót, hanem lesznek erre megfelelő kultúráltabb módszerek, szintén az európai normáknak megfelelvén.

 - Širková Anikó polgármester aszony valamint Rácz Szabó László a Községi Képviselő testület elnöke elmondása szerint, várják a polgárok jelentkezését problémás dolgaikban, vagy ha mást nem csak azért, hogy tudják, mik azok a dolgok, melyek eltűntek az idő sűlyesztőjében és nem tudnak róluk, jöjjönek el bátran, szeretettel fogadják majd őket. Az önkormányzat munkája, a sajtótájékoztatók, az „Önök kérdeznek-polgármester válaszol” cimű műsorblokk ezután is nyilvános lesz a médiák jóvoltából, mint az éteren, mint kábeltévén mint a helyi sajtón keresztül.

 img_2620.jpg

Polgármesteri, Képviselő Testületi Elnöki fogadó órák egyeztetése a

024-813-574-es (központi), valamint a 024-812-636 (polgármesteri kabinet) telefonszámain történik.


 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 80
Heti: 104
Havi: 994
Össz.: 484 526

Látogatottság növelés
Oldal: Próbálunk helyesen cselekedni és gőzerővel dolgozunk
EUGEN - © 2008 - 2024 - eugen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »